Lesnik gnezda
Lesnik gnezda
Definitivno "number one" među sitnim kolačima za slavsku trpezu.
Jednostavan,preukusan i veoma dekorativan.
Lešnik gnezda su sitni kolači cija
smesa obavezno mora da se napravi ranije i ostavi u frižideru da se stegne,
a kuglice se oblikuju kasnije,najbolje sutradan
Sastojci:
2 dl vode
200 gr secera
2 dl vode
200 gr secera
150 gr maslaca ili margarina
100 gr cokolade
150 gr mlevenih pecenih
lesnika
250 gr mlevenog keksa
I još:
150 gr mlevenog lešnika za valjanje
150 gr nutele ili eurokrema za punjenje
150 gr nutele ili eurokrema za punjenje
Priprema:
Staviti vodu, šećer da provre,pa
dodati maslac i čokoladu u šerpu I lagano mesati dok se ne otopi. Skloniti sa
šporeta i odmah u vruće dodati keks i lešnike.
Dobro promešati i ostaviti da se
smesa ohladi - može se ostaviti u frižideru do sutradan.
Kada se masa dobro ohladi, vlažnim
rukama formirati kuglice, svaku uvaljati u mleveni lešnik i ređati ih na poslužavnik
obložen pek papirom.
Zatim drškom varjače napraviti udubljenje na svakoj kuglici.
Čokoladni krem ili nutelu sipati u špric za ukrašavanje i puniti gnezda.
Коментари
Постави коментар