Posne kroasane sa cajem od kamilice

Posne kroasane sa čajem od kamilice






Sastojci:

1 kasika šećera,
1 kašičica soli,
dve čaše čaja toplog  od kamilice ,
1 šoljica za kafu  ulja
1 kg.brašna tip 400
150.gr margarina dobro prohladjenog ili iz zamrzivača

Potopiti kvasac u mlak čaj,sa kašikom šećera i malo brašna.Kada kvasac uskisne ,dodati ulje i brašno.Zamestit testo ostaviti da naraste 1-2 h.Kada naraste razvući testo  u pravougaoni oblik.Narendati margarin,testo preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje strane, pa polutke sastaviti,razvući u krug  debljine 5mm.Iseći na 32 dela.Puniti ajvarom,preprženim šampinjonima,mogu i prazne jer su ukusne,a slatke puniti džemom ili na svaku staviti kockicu čokolade.

Ostaviti 15 min.da odmori i peći na 200 stepeni 20ak minuta dok blago porumene.








 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta