Posne kroasane sa cajem od kamilice
Sastojci:
1 kasika šećera,
1 kašičica soli,
dve čaše čaja toplog od kamilice ,
1 šoljica za kafu ulja
1 kg.brašna tip 400
150.gr margarina dobro prohladjenog ili iz zamrzivača
Potopiti kvasac u mlak čaj,sa kašikom šećera i malo brašna.Kada kvasac uskisne ,dodati ulje i brašno.Zamestit testo ostaviti da naraste 1-2 h.Kada naraste razvući testo u pravougaoni oblik.Narendati margarin,testo preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje strane, pa polutke sastaviti,razvući u krug debljine 5mm.Iseći na 32 dela.Puniti ajvarom,preprženim šampinjonima,mogu i prazne jer su ukusne,a slatke puniti džemom ili na svaku staviti kockicu čokolade.
Ostaviti 15 min.da odmori i peći na 200 stepeni 20ak minuta dok blago porumene.
Коментари
Постави коментар