Nadaljski kolac
Nadaljski kolac ili marcipan.Recept sa bloga jekinkapric.Izdasan i ne mnogo zahtevan,priprema se brzo,a o ukusu da ne pisem,divan.Stanglice su mnogo lepe i kada odstoje,mogu i da se zamrznu.
NADALJSKI KOLAC ILI MARCIPAN |
- Sastojci:
Za koru:2 jajetapola šolje šećera1 kesica vanilin šećera1,5 šolja brašnapola kesice praška za pecivo1 šolja mlekapola šolje uljapola šolje mlevenih orahaZa nadev:10 kašika šećera6 kašika vode100 gr čokolade125 grama maslaca2 šolje oraha1 šolja mlevenog keksa
Priprema
Umutiti jaja sa secerom, a zatim, dodati ulje, brasno pomesano sa praskom za
pecivo, orahe i mleko. Sipati u pleh oblozen pek papirom dimenzija 35x25 i peci
na temperaturi od 180 stepeni. Proveriti cackalicom da li je pecen,trebalo bi
za 20 minuta.
Dok se kolac pece pripremiti nadev: prokuvati 10 kasika secera sa 6
kasika vode, kada se secer istopi,
skloniti sa vatre i dodati margarin, izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne
istopi. Zatim dodati orahe i keks ,ja sam dodala samo orahe, pa preliti preko prohladjenog kolaca.
Posuti
kolac mlevenim orasima ili cokoladnim mrvicama i seci na stanglice ili kocke
kada se ohladi.
Коментари
Постави коментар