Nadaljski kolac

Nadaljski kolac ili marcipan.Recept sa bloga jekinkapric.Izdasan i ne mnogo zahtevan,priprema se brzo,a o ukusu da ne pisem,divan.Stanglice su mnogo lepe i kada odstoje,mogu i da se zamrznu.




NADALJSKI KOLAC  ILI MARCIPAN
  • Sastojci: 

    Za koru:

    2 jajeta
    pola šolje šećera
    1 kesica vanilin šećera
    1,5 šolja brašna
    pola kesice praška za pecivo
    1 šolja mleka
    pola šolje ulja
    pola šolje mlevenih oraha

    Za nadev:

    10 kašika šećera
    6 kašika vode
    100 gr čokolade
    125 grama maslaca
    2 šolje oraha
    1 šolja mlevenog keksa
Priprema

  Umutiti jaja sa secerom, a zatim,  dodati ulje, brasno pomesano sa praskom za pecivo, orahe i mleko. Sipati u pleh oblozen pek papirom dimenzija 35x25 i peci na temperaturi od 180 stepeni. Proveriti cackalicom da li je pecen,trebalo bi za  20 minuta.
   Dok se kolac pece pripremiti nadev: prokuvati 10 kasika secera sa 6 kasika vode, kada se secer   istopi, skloniti sa vatre i dodati margarin, izlomljenu cokoladu i mesati dok se ne istopi. Zatim dodati  orahe i keks ,ja sam dodala samo orahe, pa preliti preko prohladjenog kolaca.
Posuti kolac mlevenim orasima ili cokoladnim mrvicama i seci na stanglice ili kocke kada se ohladi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice