Mozaik torta
Secate se stare torte Ruska salata,malo sam je preradila umesto zele bombona stavila sam suvo voce i ispao divan dezert.Volela bih da probate i da podelimo misljenja,svaki komentar je dobro dosao.
Mozaik torta
Sastojci
- Sastojci za 3 kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika oraha
- 6 kašika brašna
- za fil:
- 750 ml mleka
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 5 kašika brašna,
- 250 gr margarina
- 250 gr prah šećera
- 100 gr seckanih oraha
- 100 gr.žele bombona ili suve kajsije...
- 100 gr suvog grožđa.
Priprema
Umutiti
dobro 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati (jedno po jedno) 2 žumanca i još
malo mutiti.
U
umućenu masu lagano kašikom dodavati 1/3 pomešanog brašno sa orasima i lagano špatulom sjediniti.
Sipati
koru na pek papir u okrugli pleh prečnika 28 cm,ili četvrtasti dim.30x20 cm., pa peći na temperaturi
od 180°C 20 ak.minuta.
Pečenu
koru zajedno sa papirom izručiti iz pleha i ostaviti da se hladi. Umutiti i
ispeći na isti način i ostale dve kore.
Staviti
da provri 600 ml mleka. Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, brašno i
preostalih 150 ml mleka, pa pažljivo sipati u mleko koje je provrelo i koje smo
sklonili sa vatre. Promešati, pa vratiti na vatru da baci dva-tri ključa.
Skloniti sa vatre i prohladiti.
Umutiti margarin i prah šećer, pa kašiku
po kašiku dodavati u ohlađen krem.
Sve
lepo sjediniti mikserom. Odvojiti trećinu krema za premazivanje torte
spolja.
U
ostatak dodati sitno seckane žele bombone, suvo grozdje,seckane orahe,suve kajsije...
Prve
dve kore premazati šarenim nadevom, a treću ostavljenim delom krema. Istim
kremom premazati i stranice. Po vrhu posuti mlevenim orasima.
Коментари
Постави коментар