Mozaik torta

Secate se stare torte Ruska salata,malo sam je preradila umesto zele bombona stavila sam suvo voce i ispao divan dezert.Volela bih da probate i da podelimo misljenja,svaki komentar je dobro dosao.



Mozaik torta

Sastojci

  • Sastojci za 3 kore:
  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika oraha
  • 6 kašika brašna
  • za fil:
  • 750 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 5 kašika brašna,
  • 250 gr margarina
  • 250 gr prah šećera
  • 100 gr seckanih oraha
  • 100 gr.žele bombona ili suve kajsije...
  • 100 gr suvog grožđa.
Top of Form
Bottom of Form
Priprema 

Umutiti dobro 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati (jedno po jedno) 2 žumanca i još malo mutiti.
U umućenu masu lagano kašikom dodavati 1/3 pomešanog brašno sa orasima i lagano špatulom  sjediniti. 
Sipati koru na pek papir u okrugli pleh prečnika 28 cm,ili četvrtasti dim.30x20 cm., pa peći na temperaturi od 180°C 20 ak.minuta. 
Pečenu koru zajedno sa papirom izručiti iz pleha i ostaviti da se hladi. Umutiti i ispeći na isti način i ostale dve kore.
Staviti da provri 600 ml mleka. Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, brašno i preostalih 150 ml mleka, pa pažljivo sipati u mleko koje je provrelo i koje smo sklonili sa vatre. Promešati, pa vratiti na vatru da baci dva-tri ključa. Skloniti sa vatre i prohladiti.
      Umutiti margarin i prah šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u ohlađen krem. 
Sve lepo sjediniti mikserom. Odvojiti trećinu krema za premazivanje torte spolja. 
U ostatak dodati sitno seckane žele bombone, suvo grozdje,seckane orahe,suve kajsije...
Prve dve kore premazati šarenim nadevom, a treću ostavljenim delom krema. Istim kremom premazati i stranice. Po vrhu posuti mlevenim orasima.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta