Slani tart sa spanacem i slaninom


Sastojci

1. Za podlogu:


 250 gr. belog brasna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
1 jaje
1 puna kašika kisele pavlake
100 gr hladnog maslaca ili margarina
6 kašika ledene vode

2. Za nadev:

120 gr (dve vezice) sveže blitve ili spanaca tri ili cetiri briketa
2 jaja
100 gr sira
2 dl kiselog mleka,ili pavlake
1 kašičica soli
80 gr slanine
2-3 kašike susama
 
 
 





Priprema 

1. U činiju staviti  brašno, jaje, hladan maslac iseckan na listiće, punu kašiku pavlake, hladnu vodu i zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uvece pa ostaviti preko noci.

2. Blitvu dobro oprati, ocediti, odstraniti beli zadebljali deo a zeleni deo sitno iseckati,tako isto uraditi I sa spanacem U činiji viljuškom umutiti jaja, sir, kiselo mleko, so pa dodati iseckanu blitvu. Slaninu iseckati i propržiti u tiganju.
3. Rernu uključiti da se ugreje na 180 stepeni. Testo izvaditi iz frižidera i oklagijom ga rastanjiti na pek-papiru koji je izrezan da bude malo veći od kalupa u kome će se peći (26 cm). Izbockati ga viljuškom i tako sa papirom prebaciti u pleh. Peci 10 ak minuta,dok testo ne porumeni.
Ukoliko pečete u većem plehu pa možete peći sve zajedno, i podlogu i nadev.

4. Kada testo počne da rumeni, izvaditi ga iz rerne, posuti po njemu proprženu slaninicu pa staviti nadev sa spanaćem ili blitvom. Posuti susamom i vratiti u rernu da se peče još 15-ak minuta na 180 stepeni.

original recept:Jekin kapric

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice