London štangle
London štangle ili londoneri
Divan starinski recept za ovaj jedinstveni klasik.Fine, ukusne, blago hrskave, taj miris limuna, putera i prepečenih oraha koji se oseti kada ih zagrizete je prdivan.
London štangle i londoneri
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 100 gr.maslaca, masti ili margarina
- 250 gr.šećera
- pola praška za pecivo,
- sok i korica limuna
- 200 gr.brašna
- 150 gr.oraha
- vanilin šećer
- 50 ml.mleka,
- četiri kašike džema od kajsija ili jagoda,šipurka koji imate
- još 50 gr. seckanih oraha za posip
Priprema:
Penasto umutiti maslac,dodati 100 gr.šećera,dva žumanca,mleko,pola praška za pecivo pomešati sa brašnom, sok i narendati koricu limuna, dodati u smesu,zamesiti da se dobije glatko testo, malo gušće od biskvitnog testa.
U manji pleh,četvrtasti dim 30x20cm.,obložen pek papirom prebaciti testo, uokriti ruku ili zagladiti kašikom i peći 10 ak min. na 180 stepeni,dok blago ne porumeni,u međuvremenu džem staviti u šerpicu i blago otopiti,izvaditi polupečen kolač,premazati otopljenim džemom.
Umutiti dva belanca,dobro dok ne bude čvrst sam,dodati 150 gr.šećera i dalje mutiti dok se šećer ne otopi i na kraju dodati 150gr.mlevenih oraha.
Premazati preko džema,po vrhu posuti vanilin šećer i možete posuti sa 50 gr. seckanih oraha i vratiti u rernu da se osuši na 150 stepeni jos nekih 10 ak minuta,dok blago ne porumeni.
Sačekati da se ohlade pa seći i služiti.
Коментари
Постави коментар