London štangle

London štangle ili londoneri
 
 
Divan starinski recept za ovaj jedinstveni klasik.Fine, ukusne, blago hrskave, taj  miris limuna, putera i  prepečenih oraha koji se oseti kada ih zagrizete  je prdivan.
 
 





 
London štangle i londoneri

Potrebni sastojci:
  • 2 jaja
  • 100 gr.maslaca, masti ili margarina
  • 250 gr.šećera
  • pola praška za pecivo,
  • sok i korica limuna
  • 200 gr.brašna
  • 150 gr.oraha
  •  vanilin šećer
  • 50 ml.mleka,
  • četiri kašike džema od kajsija ili jagoda,šipurka koji imate
  • još 50 gr. seckanih oraha za posip

Priprema:
Penasto umutiti maslac,dodati 100 gr.šećera,dva žumanca,mleko,pola praška za pecivo pomešati sa brašnom, sok i narendati koricu limuna,   dodati u smesu,zamesiti da se dobije glatko testo, malo gušće od biskvitnog testa.
U manji pleh,četvrtasti  dim 30x20cm.,obložen pek papirom prebaciti testo, uokriti ruku ili zagladiti kašikom i peći 10 ak min. na 180 stepeni,dok blago ne porumeni,u međuvremenu džem staviti u šerpicu i blago otopiti,izvaditi polupečen kolač,premazati otopljenim džemom.
Umutiti dva belanca,dobro dok ne bude čvrst sam,dodati 150 gr.šećera i dalje mutiti dok se šećer ne otopi i na kraju dodati 150gr.mlevenih oraha.
Premazati preko džema,po vrhu posuti vanilin šećer i možete posuti  sa  50 gr. seckanih oraha i vratiti u rernu da se osuši na 150 stepeni jos nekih 10 ak minuta,dok blago ne porumeni.
 
Sačekati da se ohlade pa seći i služiti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice