Rozen torta sa filom od malina i vanile
Potrebni sastojci:pakovanje korica za rozen tortu
Za beli fil:
-1 l mleka
-kašika šećera
-3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
-1 kašika gustina
-100 g bele čokolade
-250 g maslaca/margarina
Za fil od malina:
-200 g malina
-300 ml vode
-3 kašike šećera
-3 kašike gustina
Za glazuru:
100 gr.bele cokolade
2 kašike ulja
ili beli fondan
PripremaPuding i gustin pomešati pa dodati 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Dodati puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini. Ostaviti da se prohladi. U šerpu staviti maline, dodati 200 ml vode, dodati šećer, promešati i kuvati 2-3 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa 100 ml vode i dodati u maline. Mešati da se zgusne. Mlakim filovima premazati kore. Na prvu i drugu koru staviti beli fil. Crveni fil podeliti na 4 dela, za 4 korice. Slaganje završiti korom. Preko staviti nesto tesko i staviti kolač u frižider na nekoliko sati.Po vrhu staviti beli fondan ili belu cokoladu otopljenu na pari sa malo ulja ili maslaca. |
Коментари
Постави коментар