Rozen torta sa filom od malina i vanile


 

 Potrebni sastojci:

pakovanje korica za rozen tortu

Za beli fil:
-1 l mleka
-kašika šećera
-3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
-1 kašika gustina
-100 g bele čokolade
-250 g maslaca/margarina
Za  fil od malina:
-200 g malina
-300 ml vode
-3 kašike šećera
-3 kašike gustina
Za glazuru:
100 gr.bele cokolade 
2 kašike ulja
ili beli fondan 

Priprema

Puding i gustin pomešati pa dodati 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Dodati puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i belu čokoladu i izmešati da se otopi i sjedini. Ostaviti da se prohladi. U šerpu staviti maline, dodati 200 ml vode, dodati šećer, promešati i kuvati 2-3 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa 100 ml vode i dodati u maline. Mešati da se zgusne. Mlakim filovima premazati kore. Na prvu i drugu koru staviti beli fil. Crveni fil podeliti na 4 dela, za 4 korice. Slaganje završiti korom. Preko staviti nesto tesko i staviti kolač u frižider na nekoliko sati.
Po vrhu staviti beli fondan ili belu cokoladu otopljenu na pari sa malo ulja ili maslaca.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice