Oranz stangle

ORANŽ ŠTANGLE


Veoma jednostavna poslastica,ukus pomorandže mu daje blagu notu osveženja i kiselkastog ukusa.
Ovaj kolač je moja topla preporuka za slavku trpezu ili neku drugu prazničnu.
Napravi se za 30 minuta,veoma ukusan i izdašan.



  • 400 g šećera
  • 3 dl vode
  • 250 g margarina
  • 150 g čokolade
  • 200 g oraha
  • 200 g keksa
  • 2 pomorandže
  • 1 pakovanje rozen korica
Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja ili maslaca
Priprema

Kuvati 400 g šećera sa 3 dl vode dok ne proključa. Potom dodati 250 gr. margarina i 150 g čokolade pa mešati dok se ne otopi. U prohladjenu smesu dodati 200 g mlevenih oraha, 200 g mlevenog keksa i 2 rendane smrznute pomorandže. Mlakim filom premazati rozen kore. Ostaviti da se ohladi i stegne. Posebno otopiti na pari 100 g čokolade sa 3 kašike ulja ili maslaca i preliti preko kora.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice