Oranz stangle
ORANŽ ŠTANGLE
Veoma jednostavna poslastica,ukus pomorandže mu daje blagu notu osveženja i kiselkastog ukusa.
Ovaj kolač je moja topla preporuka za slavku trpezu ili neku drugu prazničnu.
Napravi se za 30 minuta,veoma ukusan i izdašan.
- 400 g šećera
- 3 dl vode
- 250 g margarina
- 150 g čokolade
- 200 g oraha
- 200 g keksa
- 2 pomorandže
- 1 pakovanje rozen korica
Glazura:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja ili maslaca
Priprema
Kuvati 400 g šećera sa 3 dl vode dok
ne proključa. Potom dodati 250 gr. margarina i 150 g čokolade pa mešati dok se ne
otopi. U prohladjenu smesu dodati 200 g mlevenih oraha, 200 g mlevenog keksa i
2 rendane smrznute pomorandže. Mlakim filom premazati rozen kore. Ostaviti da
se ohladi i stegne. Posebno otopiti na pari 100 g čokolade sa 3 kašike ulja ili maslaca i
preliti preko kora.
Коментари
Постави коментар