Lisnate kiflice
Lisnate kiflice
250 gr margarina staviti u zamrzivac da se stegne.
fil:
200 gr.mekog sira umutiti sa jednim belancetom
Testo:
250 ml.toplog mleka,
1 kocka svezeg kvasca
1 kas.secera
1 kasika brasna.Sve sastaviti i ostaviti da nadodje kvasac.
U smesu dodati jedno jaje,100ml.ulja i 1 kasicicu soli i sve zamesiti sa 550 gr.brasna.Umesiti mekano testo,prekriti strec folijom i preko krpom i ostaviti da naraste oko 45 min.Od naraslog testa napraviti 8 kuglica.Razvucite svaku jufku na 15 cm.u precniku,pa narendajte zamrznuti margarin.
Slozite tako svih osam korica,na svaku narendajte margarin osim na poslednju, posipaje sa malo brasna da se ne bi lepilo za radnu povrsinu i od toga razvucite jednu veliku,podelite na vise trakica,16 ili vise.Smesu od sira stavite na pocetku trakice i rolajte.Premazite kiflice umucenim zumancetom sa kasikom mleka i pospite sa susamom ili krupnom morskom soli.
Ostaviti kiflice da stoje.Ukljuciti rernu na 200 stepeni oko pola sata.
Коментари
Постави коментар