Lenja pita sa makom


Lenja pita sa makom

Potrebno je za testo:

2 jaja
200 gr.secera
200 ml.jogurta
150 ml.ulja
300 gr.brasna
1 prasak za pecivo
Za fil:
200 gr.mlevenog maka
100gr.secera 
1 dcl.mleka
Narendana kora od limuna

Priprema:
 
Umutiti jaja sa secerom,dodati jogurt,ulje,brasno sa praskom za pecivo.Smesu podeliti na pola i sipati u cetvrtasti pleh oblozen pek papirom i peci dok se ne uhvati tanka korica.
Za to vreme pomesati mak sa secerom i korom od limuna dodati vruce mleko,toliko da smesa ne bude retka da moza da se premaze preko kore.Izvaditi koricu iz rerne,premazati sa smesom od maka,preko toga preliti drugi deo testa i peci jos 10  min.na 200°C.Lenja pita je gotova kada ivice testa porumene i blago odvoje od papira.Hladan kolac posuti secerom u prahu,iseci i sluziti.

Recept je koriscen sa sajta torte i kolaci.com.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama