Ferrero Cheesecake
Ferrero Cheesecake
Kremasta torta , sa puno lešnika i nutelle..
Podloga:
350gr. Lešnik napolitanki(dva pakovanja)
150 gr mlevenog plazma keksa,
120 gr. maslaca,
50 ml. mleka.
Fil:
250 gr. maskarpone sira,
200 gr. krem sira.
250 ml. Slatke pavlake,
300 gr. Nutelle, ili nekog drugog lešnik krema,
jedan želatin (nije neophodan)
Preliv :
200 gr. mlečne čokolade
200 ml. slatke pavlake.
50 gr. seckanih pečenih lešnika.
Priprema:
Istopiti puter, zatim samleti napolitanke, pomešati sa mlevenim keksom, postepeno dodavati mleko i sve sjediniti.
Smesu sipati u kalup prečnika 24 cm. , koji je prethodno obložen pek papirom po dnu i po obodu.Tako pripremljenu koricu odložiti u frižider i spremiti fil.
Fil:
Mikserom mutiti slatku pavlaku, maskarpone i krem sir, pa dodati nutellu i sve sjediniti.
Želatin potopiti sa malo vode da nabubri, potom zagrejati do vrenja, da se dobije tečna masa, dodati par kašika smese za čiz, izmešati, pa dodati u fil i sve ponovo dobro sjediniti.
Fil rasporediti preko korice i držati u frižideru, najbolje do sutradan i tada se može dodati preliv.
Priprema preliva:
Preliti preko torte, pa posle hlađenja skinuti obod od kalupa i dekorisati.
Коментари
Постави коментар