Ferrero Cheesecake

 Ferrero Cheesecake

 

Kremasta torta , sa puno lešnika u nutelle..



Podloga: 

350gr. Lešnik napolitanki(dva pakovanja) 

150 gr mlevenog plazma keksa,
120 gr. maslaca, 

50 ml. mleka. 

Fil:
250 gr. maskarpone sira, 

200 gr. krem sira.
250 ml. Slatke pavlake,
300 gr. Nutelle, ili nekog drugog lešnik krema,

jedan želatin (nije neophodan)


Preliv :
200 gr. mlečne čokolade 

200 ml. slatke pavlake.
50 gr. seckanih pečenih lešnika. 


Priprema:

Istopiti puter, zatim samleti napolitanke, pomešati sa mlevenim keksom, postepeno dodavati mleko i sve sjediniti.

Smesu sipati u kalup prečnika 24 cm. , koji je prethodno obložen pek papirom po dnu i po obodu.Tako pripremljenu koricu odložiti u frižider i spremiti fil.

Fil:

Mikserom mutiti slatku pavlaku, maskarpone i krem sir, pa dodati nutellu i sve sjediniti.

Želatin potopiti sa malo vode da nabubri, potom zagrejati do vrenja, da se dobije tečna masa, dodati par kašika smese za čiz, izmešati, pa dodati u fil i sve ponovo dobro sjediniti. 

Fil rasporediti preko korice i držati u frižideru, najbolje do sutradan i tada se može dodati preliv.

Priprema preliva:

Mlečnu čokoladu izlomiti pa preliti vrelom slatkom pavlakom, mešati dok se ne sjedine u finu masu, pa dodati seckani pečeni lešnik.
Preliti preko torte, pa posle hlađenja skinuti obod od kalupa i dekorisati.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice