Mlinci sa piletinom

 Mlinci sa piletinom







Jelo kome je teško odoleti i definitivno jedno od najukusnijih.Mnogi ih zovu"domaće lazanje", jer izgledom podsećaju na njih.

 

 

Potrebni sastojci:

Mlinci-jedno pakovanje (250 gr.),

500 gr. pilećeg belog mesa,

500 ml. pavlake za kuvanje,

200 gr. trapista,

kokošija kocka za supu,

so , biber,suvi začin,

kocka maslaca, ili maslinovo ulje.

 

 

 

 

Priprema:

 Meso iseći na kockice, začiniti sa solju i biberom i propržiti na maslacu ili maslinovom ulju. Kada je piletina dobro požutela, skloniti sa ringle.

U šerpu sipati litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri.
Mlince izlomiti na krupnije komade i preliti provrelim bujonom i ostaviti 20 -ak sekundi da dobro upiju, ali ne previše, da ne bi bili žilavi.


 

U posebnu posudu sipajte pavlaku za kuvanje, suvi začin, biber i  obavezno dve kutlače ostatka, od bujona u kome su bili potopljeni mlinci,(mada može sve što je ostalo, svakako će se ukrčkati), da bi bili još sočniji sve dobro sjediniti.

U  dublji podmazan pleh ređati red  oceđenih mlinaca, preko meso, narendan trapist, preliti smesom od pavlake i bujona, pa ponoviti postupak, po vrhu narendati ostatak trapista.


Prekriti folijom i peći na 180°C  oko 20 minuta dok višak tečnosti ne ispari , zatm skinuti foliju i peći još 10 -ak minuta ,dok trapist ne dobije zlatnu boj i površina se zapeče.

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice