Cimet rolnice
Cimet rolnice
Savršeno mekane, vazdušaste, sa murisom putera, vanile i cimeta, ne znam da li je lepši miris ili ukus.Moja topla preporuka za ovo savršenstvo.Vrlo važno... ništa ne čekajte da se ohlade, najlepše su dok su tople.
Potrebni sastojci:
Testo:
1 jaje,
pola kocke svežeg
130 ml. toplog mleka,
170 ml.jogurta,
1 kašika šećera,
pola kašičice soli,
1 puna kašičica praška za pecivo,
500 gr. brašna.
Nadev:
100 gr. istopljenog putera,
120 gr. smeđeg šećera ili običnog,
2 kašičice cimeta,
Preliv:
120 gr. krem sira,
120 gr. prag šećera,
50 gr. omekšalog putera,
1 kašičica arome vanile.
Priprema:
U manjoj posudi usutu toplo mleko razmutiti kvasac sa kašikom šećera i ostaviti da se aktivira oko 10 ak minuta.
Nakon toga u drugu veću činiju staviti , jaje, umutiti viljuškom, dodati jogurt,,so, nadošao kvasac, brašno sa praškom za pecivo i zamesiti fino glatko testo.
Prekriti krpom i ostaviti da nadolazi oko 1 h.
Potom testo razvući u pravougaoni oblik dimenzija 45x35 cm.
Nadev pripremiti tako što se pomešaju svi sastojci i premazati preko celog testa od ivice do ivice.
Potom testo urolati po dužoj strani, iseći na 12 jednakih delova.
Isečene rolnice slagati u pleh obložen pek papirom i ostaviti da odmore 20 minuta.
Za to vreme, uključiti rernu i zagrejati na 180 stepeni.
Peći rolnice oko 20 minuta, dok fino porumene.
Dok se peku, umutiti preliv, tako što se svi sastojci sjedine i promešaju.
Sav preliv naneti preko rolnica, dok su tople i odmah ih služiti.Preukusne su....
Коментари
Постави коментар