Đuveč iz tiganja

 Đuveč iz tiganja

Lagano letnje jelo sa dosta povrća.

 

 


Potrebni sastojci:
 
1  kom.pilećeg belog mesa ili batak i karabatak,
1 glavica crnog luka,
4-5 krompira,
2 šargarepe,
2 male šoljice pirinča,
2 kašičice aleve paprike,
1 kašičica soli,
2 kašičice vegete,
seckan peršun,
kašika pradajz pirea, ili šoljica tomatina, 
ulje. 
 
 
 
Priprema: 


Crni luk iseckati sitno, a šargarepu na kolutiće, sipati u tiganj ili šerpu u koju je dodato malo ulja,pržiti dok crni luk ne postane staklast.
Dodati iseckano belo meso i sve zajedno pržiti dok meso ne omekša.
Zatim krompir očistiti i iseći na kocke i dodati u tiganj, posuti alevom paprikom i sve izmešati.
Pirinač oprati i njega  dodati, seckani peršun, suvi začin, so , biber,paradajz pire i sve promešati.
Naliti vodom toliko da ogrezne meso i krompir.Poklopiti i kuvati oko 20-30 minuta, po potrebi dodati još vode, voditi računa da uvek  ima tečnosti. 
Služiti uz salatu, sir... Pravi letnji ručak. 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice