Đuveč iz tiganja
Đuveč iz tiganja
Lagano letnje jelo sa dosta povrća.
Potrebni sastojci:
1 kom.pilećeg belog mesa ili batak i karabatak,
1 glavica crnog luka,
4-5 krompira,
2 šargarepe,
2 male šoljice pirinča,
2 kašičice aleve paprike,
1 kašičica soli,
2 kašičice vegete,
seckan peršun,
kašika pradajz pirea, ili šoljica tomatina,
ulje.
Priprema:
Crni luk iseckati sitno, a šargarepu na kolutiće, sipati u tiganj ili šerpu u koju je dodato malo ulja,pržiti dok crni luk ne postane staklast.
Dodati iseckano belo meso i sve zajedno pržiti dok meso ne omekša.
Zatim krompir očistiti i iseći na kocke i dodati u tiganj, posuti alevom paprikom i sve izmešati.
Pirinač oprati i njega dodati, seckani peršun, suvi začin, so , biber,paradajz pire i sve promešati.
Naliti vodom toliko da ogrezne meso i krompir.Poklopiti i kuvati oko 20-30 minuta, po potrebi dodati još vode, voditi računa da uvek ima tečnosti.
Služiti uz salatu, sir... Pravi letnji ručak.
Коментари
Постави коментар