Mini puter kiflice
Mini puter kiflice
Mekane, puteraste, još ovako malene, postale su nam omiljene.
Potrebni sastojci:
200 ml. jogurta,
200ml. mleka,
100 ml. ulja,
1/2 kockice kvasca,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
oko 600 gr. brašna.
Nadev:
možete ih filovati sa čim želite, kulen i kockica trapista, samo sir, šunka...
ali najlepše su prazne,
200 gr. putera
Premaz:
žumance umućeno sa kašikom mleka.
Priprema:
U toplo mleko izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da uskisne.
U posebnu činiju dodati jogurt,ulje,so i nadošao kvasac.
Sve sjediniti i postepeno dodavati brašno.
Zamesiti fino, kompaktno testo i mesiti ga malo duže, jer će kiflice biti mekše.
Posudu u kojoj ste mesili testo premazati uljem i vratiti testo, pa ga po vrhu premazati sa kašikom ulja.
Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 45 min. -1 h.
Nakon toga od testa kidati loptice veličine manje mandarine, oklagijom rastanjiti ovalnog oblika, što tanje,
na jednom delu napraviti četiri razreza, pri vrhu staviti kašiku nadeva, kolut kulena i kockicu trapista ili samo trapist, šta želite... i umotati kiflicu. Po meni su najlepše prazne
na jednom delu napraviti četiri razreza, pri vrhu staviti kašiku nadeva, kolut kulena i kockicu trapista ili samo trapist, šta želite... i umotati kiflicu. Po meni su najlepše prazne
Kao na slici.
Ređati na pleh obložen pek papirom, premazati žumancetom umućenim sa kašikom mleka i posuti susamom.
Ostaviti da odstoje pola sata.
Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
Puter držati u frižideru, ili pola sata u zamrzivaču da bi se lakše narendao preko kiflica.
Sav puter narendati i staviti da se peku oko 20 minuta na 180 stepeni, odnosno dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Коментари
Постави коментар