Čokoladni trouglići

 Čokoladni trouglići

Veoma jednostavni i  interesantni ukusni kolačići koji će svojim izgledom ulepšati vašu prazničnu trpezu.





Potrebni sastojci:

250 gr. šećera,

2 dcl. vode,

200 gr. mlevenog keksa,

250 gr. margarina ili 200 gr. putera,

100 gr. mlevenih ili seckanih oraha,

150 gr. lomljenog kesa,

200 gr. čokolade za mešenje.

 

Priprema:

U šerpu staviti šećer, preliti vodom i staviti na šporet da se polako otapa.

Kad provri, pustiti dva minuta da se špinuje.

Nakon toga skinuti sa šporeta, dodati prvo puter ili margarin, lagano mešati dok se ne otopi, potom dodati čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne otopi.

Nakon toga u vruće dodati mleveni i sitno lomljeni keks i mlevene orahe.

Sve dobro sjediniti.

Modlu za toblerone ili srneća leđa obložiti streč folijom, kako biste kasnije lakše izvadili kolač i sipati do pola smesu, zatim žele bombone iseći na listiće debljine 5 mm., pa ređati po smesi jednu do druge tako da kada se budu sekli trouglići,   žele bude u sredini.

Potom ostatak smese preliti preko želea od vrha modle i vlažnom rukom ili većim nožem zagladiti.

Odložiti u frižider na par sati, izvaditi iz modle, seći i služiti.

Ova mera je za dva pleha toblerona, možete i pola mere, sasvim je dovoljno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Gabon torta

Pekarski burek

Brze integralne pogačice

Štangle sa suvim vocem

Ferrero rolat