Sipana pita od jabuka

 Sipana pita od jabuka

Kolač toliko jednostavan, mekan, sočan i ukusan, a miris koji se širi kuhnjom dok se peče je posebna priča.Priprema traje nekih dvadeset minuta i dobili ste divan kolač bez jaja i mleka, koji je odličan i u dane posta.

 

 


Potrebni sastojci:

2 čaše brašna,

2 čaše griza,

1 čaša šećera,

1 prašak za pecivo.

(Čaše su zapremine 250 ml.)


Voćni nadev:

1,5 kg jabuka,

1 čaša šećera,

cimet,

limun-sok i korica,  

vanil šećer,

muskatni oraščić,

150 gr. maslaca ili margarina.


Priprema:

Sve suve sastojke sipati u jednu činiju, dobro ih izmešati i podeliti na tri dela,

Jabuke izrendati, dodati šećer, vanil šećer,narendanu koricu limuna, i sok od limuna,muskatni oraščić i sve dobro sjediniti.

Pleh dimenzija 30x20cm. premazati maslacem,ili margarinom, pa posuti sa prvim delom suvih sastojaka.

Dobro utapkati kašikom, pa naneti polovinu fila od jabuka.

Po jabukama posuti drugi deo suvih sastojaka, utapkati, pa naneti ostatak fila od jabuka.

Na kraju posuti treći deo suvih satojaka, utapkati kašikom, pa narezati maslac ili margarin na tanke listiće i prekriti ceo kolač.Ako vam je ostalo soka od fila od jabiuka, možete preliti  preko smese.

Rernu uključiti na 180 stepeni, bez ventilatora i peći kolač oko 40 minuta.

Ako se stvorila hrskava korica kolač je gotov, a ako nije, ako osetite pod prstima da je još mekana peći dodatnih 10 minuta i ostaviti u toploj rerni.

Gotov kolač ostaviti da se dobro ohladi, posuti šećerom u prahu i služiti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Gabon torta

Pekarski burek

Brze integralne pogačice

Štangle sa suvim vocem

Ferrero rolat