Kiflice sa sirom

 Kiflice sa sirom

 

Za kiflice postoji mnogo recepata, isprobala sam razne varijante i uvek mi taj poslednji bude najbolji, ali ove kiflice su daleko  najlepše, najmekše, najukusnije, najmirisnije...Probajte i uverite se, imate moju toplu preporuku.

 

Potrebni sastojci:

1 jaje,

250 ml. jogurta,

250ml. mleka,

200 ml. ulja,

1 kockica kvasca,

2 kašičice soli,

2 kašičice šećera,

1 prašak za pecivo,

oko 950 gr. brašna.

Nadev:

300 gr. sitnog sira,

1 belanac.

Premaz:

žumance umućeno sa kašikom mleka.

 

Priprema:

 

U toplo mleko izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da uskisne.
U posebnu činiju dodati jaje,jogurt,ulje,so i nadošao kvasac.
Sve sjediniti i postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo.
Zamesiti fino, kompaktno testo i mesiti ga malo duže,jer će kiflice biti mekše.
Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 1 sat.
Pripremiti nadev tako što se samo sjedine sir i belanac.

Kada je testo naraslo podeliti na pet delova, jedan razvući debljine 0,5mm.Podeliti na  šest trouglića.
Na svakom  trouglić pri užem delu napraviti tri razreza, pri vrhu staviti kašiku nadeva i umotati kiflicu.
Kao na slici. 
Mada možete savijati  i obične kiflice, kako želite.
 
 
Tako uraditi i sa ostatkom testa.
 
Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom. 

Premazati umucenim žumancetom sa kašikom mleka, po želji posuti susamom.
Peći na temperaturi 180 stepeni oko 20 minuta,odnosno dok ne dobiju finu rumenu boju.



 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Gabon torta

Pekarski burek

Ferrero rolat

Brze integralne pogačice

Kolac sa plazmom i eurokremom

Kapri rolat