Pita sa malinama



Pita sa malinama


Sigurno još imate voća u zamrzivaču, ja sam rešila da to potrošim i evo recepta za jednu finu,ukusnu,a nadasve jednostavnu pitu.Možete staviti i višnje,jabuke, ili jedostavno džem,jer je  vreme da se prazne teglice sa džemom.

  




Potrebni sastojci:

3 žumanca,
250 gr.putera ili margarina,
200 gr.šećera u prahu,
oko 400 gr.brašna,(200 gr.mekog i 200gr. oštrog brašna),
prašak za pecivo,
vanil šećer,
kesica pudinga od vanile ili dve dobre kašike gustina,
za premazivanje pite:
umućena belanca,vanil šećer i listići badema.
600 gr.malina...
Šecer u prahu za posipanje.
Puter ili margarin dobro umutiti, dodati žumanca,šećer u prahu,vanil šećer i sve zamesiti sa brašnom pomešani sa praškom za pecivo, da se dobije fino prhko testo.Ako treba dodati još brašna,meni je bilo dovoljno 400 gr..1/3 testa odvojiti za šare,ostalo testo razvući u okrugao oblik malo veći od modle.
Pek papirom obložiti modlu za pitu dimenzija 28 cm.,preneti testo i lagano dlanom utapkati ravnomerno,a prstima uz ivicu modle.
Izbockati dno viljuškom.
Po testu posuti  pola kesice pudinga od vanile,ili  kašiku gustina,po želji može i par kašika šećera i vanil šećer ja volim ukus i miris vanile,pa je stavljam uvek.
Potom maline slagati po dnu u krug,pa ih posuti ostatkom pudinga od vanile.
Nakon toga  1/3 testa razvući kružno u obliku modle pa rezati trake za ukrašavanje pite.Po filu poređati trakice od testa.Mogu se vaditi i razni oblici modlicama,kako kome odgovara,ili  samo razvučeno testo preklopiti preko malina.
Pitu premazati umućenim belancetom,posuti vanil šećerom i listićima badema.



Peci na 170 stepeni oko 40 min, pri tom proveravati na 10 min.,maline bi trebale da puste sok koji će se kasnije nakon hlađenja zgusnuti od pudinga ili gustina.Može se prekriti folijom,ako primretite da će po vrhu da pregori.
Uživajte u ovoj divnoj poslastici...






Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice