Buhtla pogača

Buhtla pogača

Ukusna i izuzetno mekana pomalo pikantna pogača,punjena kulenom i trapistom,prilično je zasitna pa nećete pogrešiti ako je, osim za predjelo, uzmete u obzir i kao ideju za glavno jelo uz neku salatu,pavlaku...Možete za punjenje buhtli koristiti sir i jaja,meso,kako vam volja....



Sastojci:

200 ml. mleka,
200 ml. vode,
1 kockica kvasca
1 kašičica soli,
1 kašika šećera,
200 ml.ulja,
prašak za pecivo,
850 gr.brašna(koristila sam brašno za peciva,zavisi od vrste,možda bude trebalo još malo,videćete i sami kada budete zamesili testo.)
1 žumanac i malo mleka

Nadev:

100 gr.kulena,
100 gr.trapista.




Priprema:


Testo:
Zagrejati mleko i vodu ,taman toliko da može se staviti sveži kvasac da nadođe.Dodati kašiku šećera.
Kada kvasac nadođe dodati ulje, so,postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo ,prekritii krpom i  ostaviti na toplom oko 45 min.da naraste.
Kada je testo odradilo svoje odvajati loptice veličine manje pomorandže,dlanom rastanjiti u krug i na sredinu staviti dva kruga kulena i kockicu trapista.


U okrugli  pleh ili tepsiju redjati loptice u krug.




Premazati sa umućenim žumancetom sa malo mleka i po želji posuti susamom i krupnom soli.
Ostaviti da narastaju oko 15 min.,pa ih onda peći na temperaturi od 180 stepeni oko 30ak minuta.
Prijatno....


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice