Trostruki užitak

Trostruki užitak

Za ljubitelje kremastih kolača ova poslatica je pravi pogodak.Spoj oraha i krema od vanile i čokolade,daje savršen ukus.




 Potrebni satojci:

Korica:

6 belanaca,
6 kašika šećera,
150 gr. mlevenih oraha.
1/2 praška za pecivo
6 kašika brašna.

 Nadev:

6 žumanaca,
700 ml.mleka,
200 gr.šećera,
2 pudinga od vanile,
250 gr.margarina,
70 gr. čokolade,
100 gr. četvrtastog keksa.


Glazura:

100 gr. mlečne čokolade i par kašika ulja,

Priprema:

U posudu za mućenje odvojite belanca i umutiti u čvrst šam.Potom dodati šećer i nastaviti sa mućenjem dok se šećer ne otopi.
Potom dodajte mlevene orahe,prašak za pecivo sa brašnom i sve sjedinite.Masu sipajte u pleh obložen pek papirom dimenzija 30x20 cm. i pecite oko 20 min na temperaturi od 180 stepeni,pred sam kraj proverite čačkalicom da li je pečena kora.

Priprema nadeva:

Mleko zagrejte do ključanja, a za to vreme u manjoj posudu umutiti žumanca sa šećerom i pudingom,ako bude previše gusto dodati pola šoljice mleka, pa lagano u tankom mlazu sipati u ključalo mleko i kuvati fil uz stalno mešanje.
Kuvan fil ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti i dodati u prohlađen fil i sve zajedno dobro sjediniti i podeliti na dva dela, jedan deo ostaviti žut, a u drugi dodati 70 gr. otopljene čokolade.
Na koru prvo naneti žuti fil i lepo zagladiti,nakon toga naneti keks, koji nema potrebe da se potapa u mleko, jer će omekšati od fila,zatim tamni fil.

Glazura:

100 gr.mlečne čokolade i dve kašike ulja otopiti na pari i preliti preko kolača,možete napraviti i ganach glazuru,a možete po površini samo posuti mleveim orasima.
 Kolač ostaviti da se ohladi i seći oštrim nožem koji bi trebalo prethodno staviti u toplu vodu, seći kolač i svaki put obrisati nož da vam fil ne bi ostajao po glazuri.

Uživajte u ovoj divnoj poslastici...

 Original recept pogledajte ovde .

 https://www.coolinarika.com/recept/793508/

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice