Rustična pita
Rustična pita...
Jednostavna,ukusna,mekana i jako sočna...
Potrebni sastojci:
100 ml. mleka,
100 ml.tople vode
1 jaje
1belance
1kašičica soli
1 kašičica šećera,
100 ml.ulja
300g brašna
20 gr.svežeg kvasca
Nadev:
300 gr sitnog sira,svežeg krem sira ili fete,
100g kulena,ili šunke ili po želji možete staviti 100 gr.spanaća ili blitve
100 gr.trapista
oko 50 g margarina isečenog na kocke,
žumanac i malo mleka za premaz i susama po želji...
U toplu vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti da naraste oko 10 ak minuta.
Nakon toga umutiti jaje i belanac,mleko,so ,ulje i postepeno dodavati brašno i zamestiti finu kompaktnu masu.
Ostaviti da naraste na toplom oko 1h.
Rastanjiti testo u obliku kruga na debljinu oko 0,5cm, prečnika oko 35 cm.
Po površini premazati sitnim sirom ili krem sirom,preko pusuti iseckanu šunku i narendani trapist.Možete posuti sitno seckanim peršunom.
Preko nadeva lagano previti krajeve testa,tako da sredina ostane prazna.
Pitu preneti u tepsiju obloženu pek papirom.
Uvijene krajeve premazati žumancetom umućenim sa malo mleka i narezati margarin na kocke i rasporediti ravnomerno u krug.Ostaviti da malo naraste, dok se rerna ugreje na 200 stepeni.
Peći dok ne porumeni,kod mene je to oko 20 minuta.Krajevi treba da dobiju lepu rumenu boju.
Služiti je još dok je topla uz jogurt ili kiselo mleko,mada je lepa i kao hladna.
Коментари
Постави коментар