Knedle sa kremom
Neodoljiv ukus i miris! Knedle sa kremom su nam altrrnativa onim pravim, starinskim , kako su ih pravile naše bake, sa šljivama. Mekane i sočne sa puno krema...
Potrebni sastojci:
600 gr. krompira,
1 jaje,
80.gr.putera ili margarina,
300 gr. brašna.
Posip:
100 gr. prezli,
60 gr. šećera,
5 kašika mlevenog plazma keksa,
vanil šećer,
nugat krem ili
šljive, kajsije, krem i keks(napraviti kuglicu i od krema i keksa),
Priprema:
U hladnu vodu dodati opran krompir sa ljuskom i staviti da se kuva.Kada je skuvan, skinut koru i dobro ispasirati, dodati puter i ostaviti da se prohladi.Potom dodati jedno jaje i brašna da se napravi fina mekana smesa.
Ruke pobrašnjaviti i odvajati loptice, na dlanu ih razvući, staviti kašičicu nugat krema ili šljivu u koju se doda malo smeđeg ili običnog šećera i malo cimeta.
Oblikovati loptice i stavljati u ključalu vodu.Kuvati oko 5-10 minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu.
Tada su kuvane.
Posebno u tiganju staviti malo putera ili ulja i sipati prezle, šećer, vanil šećer i mleveni keks. Malo propržiti i u tu smesu valjati kuvane knedle.
Коментари
Постави коментар