Tart sa vanil kremom i voćem

Tart sa vanil kremom i voćem...






Potrebni sastojci:

Za prhko testo:

100 gr.putera ili margarina,
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli

Vanil krem:

250 ml.mleka,
Puding od vanile,
50 gr.margarina,
50 gr.bele čokolade

Voćni fil:

100 gr.šećera,
500 gr.bobičastog voća,
Puding od vanile
250 ml.vode.

Priprema prhkog testa: 







U činiju staviti  brašno, jaje,  maslac ili margrarin iseckan na listiće,secer,prstohvat soli, zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uveče pa ostaviti preko noći.
Testo izvaditi iz frizidera,razvući  oklagijom na pek papiru i tako ga preneti u pleh za tart,malo veće od modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa.Testo izbockati viljuškom ,prethodno uključiti rernu  na 180 stepeni i peći oko 10 ak minuta,videćete i sami kada blago porumeni.

Priprema vanil krema: 


250ml.mleka zagrejati do vrenja,dodati jedan puding od vanile,prethodno razmućen sa malo mleka,sasuti i mešati dok se ne zgusne.
Skinuti sa šporeta pa dodati 50 gr.bele čokolade ili 5 kašika šećera ,po želji,
i 50 gr.margarina.Sve ide u topao krema i mesati dok se sve ne sjedini.
Preliti preko pečenog tarta.

Priprema voćnog fila:

U šerpu staviti 100 gr.šećera,250 ml.vode i ostaviti da provri.Potom dodati 500 gr.bobičastog voća(maline,višnje,kupine,borovnice ili mix),ja sam stavila ribizle.
Izmešati i pustiti da vri par minuta da se šećer i voće sjedine.
Puding od vanile razmutiti sa malo mleka i sipati u tankom mlazu u voće,non stop mešati.Procenite gustinu krema da ne bude previše čvrst,ne morate sipati sav puding,može da ostane jedna do dve kašike.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane korpice i kuglice

Rozen torta sa malinama

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice