Tart sa vanil kremom i voćem

Tart sa vanil kremom i voćem...






Potrebni sastojci:

Za prhko testo:

100 gr.putera ili margarina,
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli

Vanil krem:

250 ml.mleka,
Puding od vanile,
50 gr.margarina,
50 gr.bele čokolade

Voćni fil:

100 gr.šećera,
500 gr.bobičastog voća,
Puding od vanile
250 ml.vode.

Priprema prhkog testa: 







U činiju staviti  brašno, jaje,  maslac ili margrarin iseckan na listiće,secer,prstohvat soli, zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uveče pa ostaviti preko noći.
Testo izvaditi iz frizidera,razvući  oklagijom na pek papiru i tako ga preneti u pleh za tart,malo veće od modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa.Testo izbockati viljuškom ,prethodno uključiti rernu  na 180 stepeni i peći oko 10 ak minuta,videćete i sami kada blago porumeni.

Priprema vanil krema: 


250ml.mleka zagrejati do vrenja,dodati jedan puding od vanile,prethodno razmućen sa malo mleka,sasuti i mešati dok se ne zgusne.
Skinuti sa šporeta pa dodati 50 gr.bele čokolade ili 5 kašika šećera ,po želji,
i 50 gr.margarina.Sve ide u topao krema i mesati dok se sve ne sjedini.
Preliti preko pečenog tarta.

Priprema voćnog fila:

U šerpu staviti 100 gr.šećera,250 ml.vode i ostaviti da provri.Potom dodati 500 gr.bobičastog voća(maline,višnje,kupine,borovnice ili mix),ja sam stavila ribizle.
Izmešati i pustiti da vri par minuta da se šećer i voće sjedine.
Puding od vanile razmutiti sa malo mleka i sipati u tankom mlazu u voće,non stop mešati.Procenite gustinu krema da ne bude previše čvrst,ne morate sipati sav puding,može da ostane jedna do dve kašike.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice