Šam rolne
Šam rolne...
Jednostavna poslastica i jedna od omiljenih u mojoj porodici...
Recept:
Sastojci:
pakovanje lisnatog testa
Za početak odmrznite lisnato testo na sobnoj temperaturi.
Pobrašniti podlogu za rad, a
zatim razvući prvo jednu tablu, dimenzija 42 cm.x 25 cm.Seći trake širine 3 cm.tako da od jedne table bude 14 traka.Tako uraditi i sa drugom.Sa jednom trakicom obmotati kalup preklapajući testo.
Po želji premazati
žumancetom,a mogh da ostanu bele i staviti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče na 200
°C. Pečene rolne skidati sa kalupa dok su još vruće.Posuti ih sećerom u prahu još u plehu.
Ohladiti ih i puniti filom:
Fil:umutiti 500 ml slatke pavlake (sa dodatkom šećera u prahu ako nije biljna pavlaka) i time puniti rolnice.
Po želji možete polovini umućene slatke pavlake dodati par kašika euro krema ili bilo kog drugog nugat krema,a u drugu otopljenu belu čokoladu.
Коментари
Постави коментар