Lisnati hleb sa semenkama


Lisnati hleb sa semenkama...

Nema hleba,do domaćeg...
Ukus i miris ovog lisnatog hleba,ne može se dočarati rečima,možda slika malo ali jednom reči,savršenstvo...
Miris putera i toplog testa,nikoga ne može ostaviti ravnodušnim,prava je čarolija ...
Hvala Mirjani Šmit sa bloga https://www.odslatkogasladje.net/lisnati-kruh-sa-sjemenkama na ovom divnom receptu...






Sastojci :

500 g  brašna tip 400
     20 gr  svežeg kvasca
100 ml. mleka
1 kašičica šećera
1 jaje
1 kašičica  soli
4 kašike ulja
oko 200 ml. jogurta


Sastojci za premaz:
60 g maslaca ili margarina
semenke po 30 gr.susama,lana,golice i suncokreta...


Sastojci za premazivanje:
1 jaje

U toplo mleko razmutiti kvasac i šećer i ostaviti 10 ak minuta dok ne naraste.
Nakon toga,dodati jaje,jogurt,ulje,so i postepeno dodavati brašno.
Zamesiti testo,prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste oko 45 min.do 1h.
Nadošlo testo razvući u oblik pravougaonika debljine 05,-1cm.
Premazati maslacem ili margarinom i posuti sa semenkama.
Podeliti na 6 traka i slagati trake jednu na drugu.
Naslaganu traku podeliti na 6 kvadrata,yavisi koliki vam je kalup.Isečene kvadrate slagati u uski kalup za hleb,tako čto naslanjamo jedan na drugi.
Ostaviti da odmara oko 20 min.,premayati umućenim jajetom,pa ga peći na 180 stepeni 40 min.Posle 15 minuta pečenja,prekrite hleb sa folijom ,jer odmah porumeni da se ne bi prepekla korica.
Uživajte uz miris i ukus ovog divnog hleba

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice