Bounty kocke
Domace Bounty kocke,veoma jednostavna poslastica za sve one koji vole kokos ,sjajan recept,a ukus skoro kao original.
Recept:
✔✔✔
Sastojci:
150 gr.secera,
125 gr.margarina, ili putera
125 gr.kokosa,
50ml.slatke pavlake
✔✔✔
Sastojci:
150 gr.secera,
125 gr.margarina, ili putera
125 gr.kokosa,
50ml.slatke pavlake
Glazura:
150 gr.crne cokolade
80 gr. putera ili margarina
150 gr.crne cokolade
80 gr. putera ili margarina
Priprema:
Staviti margarin da se otopi na blagoj temperaturi,dodati secer i sacekati da provri,povecati temperaturu,dodati slatku pavlaku i kada provri dodati kokos,sve izmesati.Skloniti sa sporeta.
Pravougaoni pleh za hleb,ja sam pravila u dim.10x30 cm. ili neku drugu cetvrtastu modlu, sami procenite debljinu minjona,obloziti pek papirom.
Sipati toplu smesu, zagladiti i ostaviti da stoji 1 do 2h u frizideru da se dobro stegne.
Staviti margarin da se otopi na blagoj temperaturi,dodati secer i sacekati da provri,povecati temperaturu,dodati slatku pavlaku i kada provri dodati kokos,sve izmesati.Skloniti sa sporeta.
Pravougaoni pleh za hleb,ja sam pravila u dim.10x30 cm. ili neku drugu cetvrtastu modlu, sami procenite debljinu minjona,obloziti pek papirom.
Sipati toplu smesu, zagladiti i ostaviti da stoji 1 do 2h u frizideru da se dobro stegne.
Izvaditi iz frizidera na dasku,okrenuti smesu i skinuti papir .Na dasci seci kocke ili stanglice,kako zelite ,ja sam isekla tri reda po osam komada i slagati na list pek papira.
Napraviti glazuru tako sto na pari se otopi cokolada i puter.
Svaku kocku umakati u cokoladu i slagati na papir da se stegne.
Kada se stegnu mogu se krajevi minjona umakati u kokos i preliti cokoladom u tankom mlazu.
Ostaviti da se ohladi glazura i sluziti.
Veoma su ukusni i po prilicno odsecaju na original Bounty.
Prijatno...
Коментари
Постави коментар