Baklava sa čokoladom i orasima

Baklava sa cokoladom i orasima
Sastojci:
1 pak.tankih kora za gibanice i baklave
125 gr.margarina
125 ml.ulja
200 gr. mlevenih oraha
100 gr.cokolade za kuvanje
Sirup:
400 gr.secera
300 ml.vode
Otopiti margarin i cokoladu i dodati ulje.
Redjati kore u cetvrtasti pleh,premazivati smesom od  ulja,margarina i cokolade.
Svaku drugu posipati mlevenim orasima i tako dok se ne potrose sve kore.
Rernu ukljuciti na 180 stepeni.
Iseci kocke i staviti baklavu da se pece nekih 20 min.dok blago porumeni.
Sirup kuvati tako sto stavimo secer i vodu da prokljucaju par minuta.
Sa vrucim sirupom preliti vrucu baklavu.
Staviti 50 ml.slatke biljne pavlake da se ugreje do kljucanja,skinuti sa vatre pa dodati 100 gr. izlomljene cokolade.Sacekati da se cokolada otopi pa sa tim preliti baklavu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice