Kruščice

🍐🍐🍐Kruščice,

slatki,mirisni kolačići koje svi volimo jesti,ali ne tako često praviti,zahtevaju puno vremena,ali je zato užitak nemerljiv.




Recept:

Umutiti 300 gr.masti,15 kas.šecćera,4 cela jaja,4 kaš.hladnog mleka,1 pr.za pecivo,pomešati sa 4 kaš.brašna.
Sve sastojke dobro izmešati i ostaviti da stoji 1 sat.Dodati brašno po potrebi,da bi se dobilo ne baš čvrsto testo,masno je i lako se oblikuju breskvice ili krusčice.
Oblikovati kruščice i redjati u pleh.Peći na 180 stepeni 10 ak minuta,tek da blago porumene.
Pečene izdubiti onu stranu do pleha.Mrvice isitniti rukom i dodati vrućeg mleka tek toliko da se popare.
U vrelo mleko dodati nekoliko kapi ekstrta od kruške.Ušpinovati 8 kaš.šećera i dve šolje vode,dodati 100 gr.čokolade i mrvice i sve zajedno izmešati i puniti kruščice.
Spajati ih i umakati u boju.Boja se dobija tako što u jednu manju činiju naspemo 3 šolje mleka i ekstrat od kruške i u drugu isto tako samo ekstrat od jagode.
Spojene kruščice umakati pola u krušku ,pola u jagodu i valjati u kristal šećcer.Ostaviti da se suše i omekšaju.
Najbolje sutradan služiti.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice