Kroasani

Ovi kroasani,lisnati,meki i vazdusasti,jednako su idealni kako za dorucak,tako i za veceru..😊


Sastojci:

3 jaja
3 soljice ulja
1/2 l mleka
Kasicica soli
Kasika secera
Kockica kvasca
Malo vode za kvasac
250 gr.hladnog margarina
1 zumanac i malo mleka za premazivanje.
Brasna oko 1,5 kg.

Potopiti kvasac u mlaku vodu,sa kasikom secera i malo brasna.Kada kvasac uskisne ,dodati jaja,mleko,ulje,so. Brasno dodavati postepeno,potebno je oko1,3kg do 1.5kg brasna tip 400,videcete kada je dovoljno dok mesite testo,dok postane meko i vazdusato. Mesiti testo oko 5 min.
Zameseno testo ostaviti da naraste 1-2 h.Kada naraste razvuci testo  u pravougaoni oblik.Narendati margarin,testo preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje strane.pa polutke sastaviti,razvuci u krug  debljine 5mm.Iseci na 32 dela.Puniti sirom,mogu i prazne, jer su ukusne.Po vrhu premazati umucenim zumancetom sa kasikom mleka.

Ostaviti 15 min.da odmori i peci na 200 stepeni 20ak minuta dok blago porumene.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice