Tiramisu cheesecake

Omiljeni italijanski desert,tiramisu,u verziji cheesecake,pravi se za dvadesetak minuta,moze se sluziti posle par sati.

Recept:

1 vece pakovanje piskota
200 ml slatke pavlake
400 g krem sira Ella
10 kasika secera u prahu
300 g mlevenog keksa
200 g margarina
aroma vanile
2 kesice nescafe 3 u 1
kesica kremfix
kasika kakao praha

Priprema: 

Korica: u 300 g mlevenog keksa dodati jedan omeksali margarin, 5 kasika secera u prahu. Zamesiti suve sastojke sa jednom soljicom skuvane nescafe (prethodno skuvati dve kesice nescafe u 4 dcl vode i ohladiti). U okrugli kalup dimenzija 25 cm, po dnu utapkati prstima koricu.
Fil:
Umutiti 200 ml slatke pavlake, dodati kremfix sa 5 kasika prah secera, mutiti oko 3 min. i dodati krem sir,najbolje Ella(ako stavljate neki obican krem sir ili sirni namaz,pojacati secer u prahu staviti 10 kasika). Nastaviti mucenje oko par minuta.
Uzeti modlu sa koricom, dodati trecinu fila, po filu redjati piskote, koje smo umakali u nescafe, u koju smo dodali jednu kasiku arome vanile. Na ovu deminziju potrosi se jedno celo pakovanje piskota, slazete po zelji. Stavi se druga trecina fila, po njoj opet piskote umocene u kafu, i po vrhu ostatak fila. U cedaljku stavimo kasiku kakao praha i pospemo po vrhu. Ostaviti da se stegne par sati u frizider.
Prijatno!☺

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice