Čoko krem strudla

Čokoladna krem strudla,divna poslastica,kojom ce svi biti odusevljeni,ne samo ljubitelji cokolade,izdasna,veoma jednostavna,a ukus je poseban.Moze biti i u vanil krem varijanti,jer sam takvu i pronasla na blogu jekin kapric.
Sastojci:
500 gr.kora za pitu
3 veca jajeta
1 solja jogurta
1 solja ulja
5 kas.secera
Vanil secer
Prasak za pecivo
1/2 solje griza
Fil:
1l mleka
3 pudinga od cokolade
9 kasika secera
100 gr.cokolade
Secer u prahu za posipanje
Prvo skuvati cokoladni fil.
Od litra mleka oduzeti jednu casu ,a ostatak staviti da provri i dodati secer.
Razmutiti tri pudinga sa casom mleka ,koje smo odvojili osd litra i dodati u vrelo mleko.Skuvati fil i dok se jos kuva dodati cokoladu da se otopi.Skuvan fil ostaviti da se hladi,prekriti ga prijanjajucom folijom da se ne bi uhvatila korica o vrhu.
Za drugi fil ,odvojiti belanca od zumanaca,penasto umutiti belanca dodati secer,pa postepeno dodavati zumanca jedno po jedno,jogurt,ulje,griz,prasak za pecivo i vanil secer.
Kore izbrojati koliko ih ima u pakovanu,potrebno je 16 kora,4 rolata po 4 kore.Staviti jenu koru po kojoj premazemo 3kasike fila,tako na jos dve ,a na cetvrtu po samoj ivici rasorediti cokoladni fil,negde oko cetiri kasike.
Tako uraditi i sa preostala tri rolata.
Rernu ukljuciti na 180 stepeni.
Strudlu peci oko 30 minuta.
Ostaviti je da se hladi i najbolje sutradan seci posuti prah secerom i sluziti.

Original recept: http://jekinkapric.blogspot.com/2017/11/vanil-krem-strudla.html

Популарни постови са овог блога

Ferrero rolat

Slani stapici ili klipici