Pita sa sljivama i cokoladom



Veoma jednostavna verzija pite sa sljivama,bez duge pripreme,a toliko socna I ukusna,sljiva u kombinaciji sa cokoladnim kremom …Pokusajte je ohladjenu  sluziti uz sladoled od vanile,divno je…




Sastojci:
2 jaja
150 gr.secera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil secer
400 gr.brasna
Fil:
400 gr sljiva
5 kas.secera
Rum
2 dcl.vode
1 puding od cokolade
150 gr.cokolade
Secer u prahu za posipanje
Puter hladan izrendati dodati jaja,secer,prasak za pecivo,vanil secer i sve zamesiti sa brasnom da se dobije prhko testo.Ako treba dodati jos brasna,meni je bilo dovoljno 400 gr.finog brasna.1/3 testa odvojiti za sare,ostalo razvuci okrugo oblik,obloziti modlu za pitu dimenzija 30 cm,staviti u frizider dok se ne skuva fil.
Fil:
400 gr.sljiva ocistiti od kospica
U serpicu staviti  5 kas.secera i 2 dl.vode da provri.U vrelo dodati prepolovljene sljive,ostaviti da kljuca 5 min.,pa u to dodati jedan puding od cokolade razmucen sa malo vode,mesati polako dok se ne stegne,skinuti u stranu pa dodati 150 gr.cokolade i kas.ruma.Sacekati da se otopi pa lagano sve promesati.Fil je spreman.Rernu ukljuciti sa ventilacijom na 200 stepeni.
Izvaditi testo iz frizidera izbockati viljuskom i staviti da se pece 5 min.
Za to vreme 1/3 testa razvuci kruzno u obliku modle pa rezati trake za ukrasavanje pite.
Izvaditi polupecenu pitu,po njoj staviti fil ,a po filu poredjat trakice od testa.Mogu se vaditi i razni oblici modlicama,kako kome odgovara,ovako vise lici na americke pite.Vratiti u rernu na 170 stepeni i peci joj 20 minuta.
Pecenu posuti prah secerom i hladnu sluziti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice