Lesnik gnezda

Lesnik gnezda
Definitivno  "number one" među sitnim kolačima za slavsku trpezu.
Jednostavan,preukusan i veoma dekorativan.



Lešnik gnezda su sitni kolači cija smesa obavezno mora da se napravi ranije i ostavi u frižideru da se stegne, a  kuglice se oblikuju kasnije,najbolje sutradan

Sastojci:

2 dl vode
200 gr secera 
150 gr maslaca ili margarina 
100 gr cokolade 
150 gr mlevenih pecenih lesnika 
250 gr mlevenog keksa
I još:
150 gr mlevenog lešnika za valjanje
150 gr nutele ili eurokrema za punjenje



Priprema:

Staviti vodu, šećer da provre,pa dodati  maslac i čokoladu u šerpu I  lagano mesati dok se ne otopi. Skloniti sa šporeta i odmah u vruće dodati keks i lešnike. 
Dobro promešati i ostaviti da se smesa ohladi - može se ostaviti u frižideru do sutradan.
Kada se masa dobro ohladi, vlažnim rukama formirati kuglice, svaku uvaljati u mleveni lešnik i ređati ih na poslužavnik obložen pek papirom. 

Zatim drškom varjače  napraviti udubljenje na svakoj kuglici. Čokoladni krem ili nutelu sipati u špric za ukrašavanje i puniti gnezda. 

original recept: jekin kapric 








Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice