Gocine baklave
Gocine baklave
Potrebno je:
2 jaja
300gr.secera
1 kiselo mleko
2 soljice ulja,
500 gr.kora za pite i baklave
200 gr.oraha
Vanil secer
Limun
Za sirup:
400 gr.secera
3 soljice vode.
Umutiti smesu od jaja,secera,ulja,kiselog mleka.
U pleh prethodno oblozen papirom za pecenje redjati jednu koru premazati smesom,drugu koru premazati smesom,pa posuti orasima i tako dok se ne potrose kore.Na kraju iseci baklavu na kockice i staviti da se pece na 180°C oko 20 min.
Za to vreme staviti da se spinuje secer sa tri soljice vode,par minuta da vri,dodati vanil secer i iseci jedan limun na listove.
Vrelu baklavu preliti sa vrucim sirupom.
U pleh prethodno oblozen papirom za pecenje redjati jednu koru premazati smesom,drugu koru premazati smesom,pa posuti orasima i tako dok se ne potrose kore.Na kraju iseci baklavu na kockice i staviti da se pece na 180°C oko 20 min.
Za to vreme staviti da se spinuje secer sa tri soljice vode,par minuta da vri,dodati vanil secer i iseci jedan limun na listove.
Vrelu baklavu preliti sa vrucim sirupom.
Baklava se moze praviti i kao posna samo se umesto jaja i kiselog mleka stavlja casa kisele vode.
Коментари
Постави коментар