Kinder pingvin u obliku rolata sa filom od voća
Kinder pingvin u obliku rolata sa filom od voća
Sastojci:
Kora:
6belanaca
8 kašika šećera
Vanil šećer
6 kašika tople vode
6žumanaca
4 kas.brašna
kašika praška za pecivo
2 pune kašike kakaa
preliv za natapanje korice:
6-7 kašika skuvanog kakaa ili
čokoladno mleko
za krem:
250 gr.slatke pavlake
50.gr. šećera u prahu
100 gr.krem sira
Fil od malina, jagoda, bilo kog
bobičastog voća:
500 gr.malina staviti u šerpu,dodati šećer i 100 ml. vode i
staviti da provri.(Ako su maline zaleđene nemojte dodavati vodu.)
Od momenta vrenja,kuvati par minuta,pa dodati puding razmućen sa malo
vode.
Kuvati fil dok se stegne uz stalno mešanje.
Skinuti sa šporeta i odmah premazati
preko kore.
za glazuru:
100 gr.mlečne čokolade
1 dcl mleka
1 kašika kakaa
1 kaš.šećera u prahu
50 gr.maslaca
Priprema:
Za koru umutiti 6 belanaca u čvrst
šne,dodati 8 kaš.šećera i mutiti dok se šećer ne otopi,dodati
vodu,žumanca,vanilu,prašak za pecivo,kakao i brašno i mutiti blago špatulom.
Sipati na pek papir i peci na temperaturi 180 stepeni neki 10 ak minuta.
Vruć rolat
staviti na krpu i blago uviti, ne skidajući pek papir,ostaviti na kratko da se prohladi pa odviti, lagano skinuti pek papir i
preliti sa kakaom ili čokoladnim mlekom,pa ponovo uviti i istaviti da se
ohladi.
Za to vreme umutiti krem.
Mutiti slatku pavlaku,ne previše da se ne bi
zgrudvala,dodati šećer u prahu i krem sir i mutiti jos malo.
Ohladjeni rolat staviti na streč
foliju razviti i premazati kremom od
voća sa pudingom, kada se dobro rashladi premazati sa kremom od slatke pavlake i sira.
Oblikovati rolat,malo ga valjati po stolu da se lepo
oblikuje i ostaviti u frižider do sutradan ili zamrzivač na nekoliko sati,da se
dobro stegne.
Izvaditi rolat iz frižidera,sve
sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko rolata,ostaviti da se
stegne glazura ,ukrasiti po želji i servirati.
Коментари
Постави коментар