Uvijena pogača

Uvijena pogača...






Potrebni sastojci:

400 g bašna
200 ml.mleka
1 jaje
100 g putera ili margarina
10 g kvasca
1 kašičica šećera
1,5  kašičica soli 

Nadev:

200 g sitnog sira,
fete ili krem sira i jedno belance dobro umutiti i ostaviti u stranu,dok ne razvučemo testo.


1 žumance
1 kašika ulja
susam.

Priprema:

U tolpo mleko staviti kvasac, kašiku šećera i ostaviti da nadođe. 
Posebno umutiti jaje,dodati otopljen margarin,kašičicu soli i nadošli kvasac.Sve sjediniti i postepeno dodavati brašno i zamesiti fino, glatko testo,prekriti krpom i ostaviti da stoji oko sat vremena na toplom.

Naraslo testo premesiti i podeliti na četiri dela.Svaki deo razvući u pravougaoni oblik,tri dela premazivati nadevom od sira,a četvrti ostaviti bez nadeva.još malo razvući testo i seći trake širine oko 2cm.

Uzeti jednu traku i uvrtati  je  okrećući jedan kraj na jednu stranu, drugi kraj na drugu stranu i saviti u krug kao puž. 
Ostale trake uvrtati na isti način i stavljati u pleh oko prve pa sve u krug.Pleh  je prečnika 25 cm i  obložen pek papirom.

Ostaviti na toplom oko 15 ak. minuta da naraste, premazati žumancetom i posuti susamom.

Rernu ugrejati  na 200 stepeni i peći pogaču, na pola pečenja smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći do kraja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice