Sandrina jastuk peciva

Sandrina jastuk peciva...
Divna peciva,mekana,mirišljava,preukusna, veoma jednostavna,za doručak ili večeru.
Ne znam zašto ih do sada nisam probala,ali jedno je sigurno, od sada ce često biti na mojoj trpezi...



Recept:
Sastojci:
300 ml.tople vode,
1 kockica kvasca,
1 kašičica morske soli,ili himalajske
1 kašika meda,
1 kašičica ruzmarina,
1 kašičica bosiljka,
4 kašike maslinovog ulja,
600 gr.brašna.



U toplu vodu izmrvite kvasac i ostavite da naraste 10ak minuta.
Nakon toga,dodajte ulje,med,so,zacinsko bilje i zamesite testo.
Prekriti krpom ili prijanjajućom folijom i ostaviti da naraste oko 30 min.
Taman toliko da se popije kafa ili čaj.
Rernu uključiti na 180 stepeni.
Kada je testo naraslo razvući ga u oblik pravougaonika debljine 1 cm.
Posuti sa malo krupne soli.
Seći na kocke i slagati u pleh obložen pek papirom.
Peći na temperaturu od 180 stepeni oko 10 minuta.
Mogu se pržiti,nikako u dubokoj masnoći,već u tiganj staviti kašiku ili dve maslinovog ulja i pržiti da porumeni prvo sa jedne pa sa druge strane.
Meni je bilo brže da ih ispečem sve odjednom.
Probajte,peciva su tako vazdušasta i divna...

Original recept    https://kototamo.blogspot.com/2019/02/jastuk-pecivo.html

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice